Anmeldelse av helikoptertur i Grand Canyon

Limousin

Følelsen av luksurøsitet kom sigende  så fort limousinen kom kjørende opp mot hotellet for å plukke oss opp. Endelig hadde dagen for vår lenge etterlengtede helikoptertur til Grand Canyon kommet. De fire av oss (meg, min ektemann, og to venner av oss) var de første på plass i limousinen, som kjørte videre til andre hoteller for å plukke opp flere par. Det var min første limousintur.

Pick up at the hotel in Las Vegas.
Before departure to Grand Canyon at Las Vegas Airport.
Helicopter before takeoff to Grand Canyon
Mccarran International Airport from above.

Ombordstigning

Mens vi ventet på at piloten vår skulle ankomme måtte vi lese gjennom et informasjonsnotat samt se en instruksjonsvideo. Louis, piloten, tok oss med i ett flott burgunder/gullfarget helikopter. I tillegg til de fire av oss, var det ett par fra Sør Afrika med. De beste plassene for både ustikt og fotografering var i forsetet på helikopteret. Vi tok på oss redningsvester (høres merkelig ut, men vi ble flydd over Lake Mead og Hoover Dam), sikkerthetsbelter, og øretelefoner. Hele turen gjennom informerte Louis oss via øretelefonene hva det var vi til enhver tid så under oss.

Las Vegas sett ovenfra

Turen startet bra med utsikt over Las Vegas sett ovenfra, noe som ga oss et helt nytt perspektiv over byen som vi ikke hadde sett før. Det var morro å gjenkjenne bygninger ovenfra som man tidligere kun hadde sett fra bakkenivå. Louis fløy en ekstra runde over byen siden vi var så fascinert av utsikten. Vi kom ganske raskt innpå Leak Mead, som lå vakkert plassert, helt klar  og blå midt i det tørre ørkenlandskapet. Hoover Dam var større enn vi på forhånd hadde forestilt oss, dette selv om vi tidligere hadde vært å gått en tur ved den. Selv om det er ørken man flyr over får man se og oppleve et variert landskap. Ørkenen er både vakrere og består av fler fjell enn vi på forhånd hadde forestilt oss.

The Las Vegas Strip from a helicopter tour perspective.
Lake Mead from the helicopter to Grand Canyon.
Aerial view of Lake Mead.
Hoover dam from a helicopter perspektive.

Ankomst i Grand Canyon

Vi fløy til den vestlige delen av Grand Canyon hvor Colorado river vikler seg som en slange nedover dalen. Louis landet helikopteret på et platå. Det mest facinerende, i tillegg til den spekatakulære utsikten over canyon, var vegetasjonen. Det er rett og slett utrolig at noe som helst kan gro og vokse der nede. Det var tørre busker og saftige kaktuser. En og annen blomst hadde også overvunnet de tørre omgivelsene. Vi ble bydd på champagne samtidig som Louis gjorde i stand til et flott pikninkbord.

The Colorodo river surrounded by the Grand Canyon valley
Helicopter landing on a private bluff in the Grand Canyon.
Picnic in the Grand Canyon with the helicopter pilot.
Picture of the helicopter pilot on our way to Las Vegas from Grand Canyon with the desert in view.

Tilbaketuren

På tilbaketuren var det min tur til å sitte foran i hekikopteret, noe som resulterte i mange flotte bilder. Følelsen av glede ble komplett da vi under oss fikk se en flokk med ville hester. Etter landing på flyplassen ble vi kjørt videre hjem igjen i limousin. Den komplette turen varte i hele fem timer og var en fantastisk opplevelse.

Anmeldt av:
Carina, Mars 2014